Neznámy muž robí v Žiline zbierku pre neexistujúci detský domov Zebrička


Foto: Neznámy muž robí v Žiline zbierku pre neexistujúci detský domov Zebrička

S blížiacimi sa Vianocami sa každoročne objavujú rôzni podvodníci a špekulanti, ktorých snahou je získať od ľudí peniaze. Často si vymýšľajú rôzne príbehy alebo sa vydávajú za organizátorov finančných zbierok. Bežne ich môžeme vidieť pri obchodných centrách, kde je v tomto čase vysoká koncentrácia osôb.

Krátko po tom, čo sme upozornili na neznámeho pána, ktorý sa vydáva za hygienika a vykonáva v prevádzkach kontroly certifikátov antigénového testovania, sa objavil ďalší podozrivý prípad. V centre Žiliny zaznamenalo niekoľko prevádzok iného neznámeho muža, ktorý organizuje finančnú zbierku pre detský domov Zebrička.

„Prišiel pán do predajne, v mene detského domova Zebrička pýtal dobrovoľný príspevok na výmenu za predmety dennej potreby (nejaký krém a pod). Že je niečo v neporiadku bolo jasné podľa vzhľadu človeka a podľa materiálov, ktoré mal pri sebe, miliónkrát prefotené papiere, žiadna legitimácia, žiadna oficiálna zapečatená kasička. Z tohto dôvodu sme mu nič nedali,“ opisuje jeden z majiteľov prevádzky, ktorú dotyčný navštívil.


Po odchode muža z priestorov predajne sa majiteľ rozhodol vyhľadať si informácie o spomínanom detskom domove. Okrem článku, ktorý upozorňuje na podvodníka v Piešťanoch, však žiadny domov s takýmto názvom nenašiel. Rozhodol sa preto privolať policajnú hliadku a informovať ju o celej situácii. Následne podal osobne oznámenie na najbližšie oddelenie Policajného zboru.

Rovnaký prípad, ako zachytili v Žiline, opisujú na sociálnej sieti aj obyvatelia mesta Nové Zámky. Tam zaznamenali pohyb tohto neznámeho muža v modrej bunde ešte v roku 2018. Pokiaľ ste už dotyčnému prispeli do zbierky, alebo ste s ním prišli do kontaktu, môžete upozorniť políciu na čísle 158 alebo prostredníctvom Facebooku. Rovnako tak môžete urobiť aj vtedy, ak muža stretnete v budúcnosti.


Falošná zbierka pre detský domov Zebrička v Nových Zámkoch | Zdroj: Facebook

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu