Dnes zomrel 48-ročný lekár z Oravy, ktorý bol infikovaný koronavírusom


Foto: Dnes zomrel 48-ročný lekár z Oravy, ktorý bol infikovaný koronavírusom Foto: ilustračné / FNsP Žilina

Všeobecný lekár MUDr. Rastislav Melek, ktorý mal svoju ambulanciu v obci Lokca na Orave, dnes zomrel na ochorenie COVID-19. Informovali o tom premiér Igor Matovič a Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) vo večerných hodinách na sociálnej sieti.

„So smútkom v duši a slzami v očiach, sme prijali správu o úmrtí všeobecného lekára MUDr. Rastislava Meleka. Budete chýbať pán doktor,“ uviedli v ozname z Odboru zdravotníctva ŽSK.

48-ročného lekára hospitalizovali v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku, niekoľko týždňov bol pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Pre zdravotníkov, ktorí ho poznali, bol skromný, vľúdny a pacientami veľmi obľúbený.


Doteraz bolo na Slovensku potvrdených celkom 92 úmrtí pacientov na ochorenie COVID-19, najviac ich pribudlo práve tento mesiac. Momentálne máme prvé úmrtie zdravotníka s diagnostikovaným koronavírusom.

„Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji, pane a veľká vďaka Vám,“ napísal premiér.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu