AKTUÁLNE: Dvaja muži zo Žiliny nemajú koronavírus, výsledky vzoriek sú negatívne


Foto: AKTUÁLNE: Dvaja muži zo Žiliny nemajú koronavírus, výsledky vzoriek sú negatívne

Dvaja pacienti, ktorí sa prihlásili na žilinskom urgentnom príjme vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou, nemajú koronavírus. Na podozrenie z dôvodu, že sa vrátili z pracovnej cesty v Číne, zareagovali v nemocnici preventívnymi opatreniami.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) Katarína Kapustová dnes potvrdila pre portál teraz.sk informáciu o tom, že dvojica pacientov s podozrením, ktorí do martinskej nemocnice putovali zo žilinského urgentu, nemajú koronavírus. Výsledky nemeckého laboratória ukázali ich vzorku ako negatívnu. 

„Výsledky dvoch pacientov, hospitalizovaných v UNM s podozrením na koronavírus, sú negatívne a muži ho nemajú,“ uviedla Kapustová. Muži počas letu z Číny do Frankfurtu pociťovali nevoľnosť a malátnosť, následne ich prezreli vo Frankfurte zdravotníci.

Keďže ani tam neprejavovali známky akútneho ochorenia, ktoré by naznačovalo prítomnosť koronavírusu, boli poslaní domov s tým, že na Slovensku sa majú nechať dovyšetriť. Tak aj učinili návštevou urgentného príjmu. Pre cestovateľskú anamnézu ale v nemocici spustili preventívne opatrenia a dvojicu izolovali, ešte v ten večer ich previezli do Martina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu