AKTUÁLNE: Polícia upozorňuje na porušovanie zákona pri zablokovaní hraničného priechodu v Trstenej


Foto: AKTUÁLNE: Polícia upozorňuje na porušovanie zákona pri zablokovaní hraničného priechodu v Trstenej Foto: KR PZ Žilina

Štrajkujúci autodopravcovia dnes 28. januára zablokovali hraničné priechody v Žilinskom kraji. Nákladné autá, ktoré nie sú púšťané, vytvárajú rozsiahle kolóny. Štrajk sa dotkol hraničných priechodoch Makov, Trstená a Svrčinovec. Blokáda sa mala uskutočniť aj v Žiline a Ružomberku, polícia však vodičom neumožnila blokovanie cesty I. triedy.

Mesto Žilina dnes v zmysle zákona o zhromažďovacom práve vydalo rozhodnutie, ktorým pre nesplnenie zákonných podmienok UNAS zakázalo zhromaždenie na území mesta,“ informovalo KR PZ v Žiline.

Dnes krátko po 17:00 hod. informovalo Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline, že dva z troch blokovaných priechodov budú po výzvach uvoľnené. Nákladná doprava mala umožnený prejazd na priechodoch Makov a Trstená. Po približne pol hodine sa však autodopravcovia opäť chystali zablokovať frekventovaný cestný ťah v Trstenej.



„Hraničný priechod Trstená bude o chvíľu znovu uzatvorený pre nákladnú dopravu, čím dochádza k porušeniu zákona. Polícia porušenia opäť dokumentujeme aj s výzvami,“ uvádza KR PZ Žilina na sociálnej sieti.



Galéria: 10 fotiek


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina