Na Slovensku dnes preverovali podozrenie na koronavírus, testy jeho prítomnosť nepotvrdili


Foto: Na Slovensku dnes preverovali podozrenie na koronavírus, testy jeho prítomnosť nepotvrdili Foto: ilustračné

Portál televízie Markíza tvnoviny.sk dnes 26. januára priniesol informáciu o tom, že na Slovensku majú preverovať podozrenie na výskyt nebezpečného koronavírusu. Ten sa mal objaviť u muža z Bratislavy, ktorého po prijatí v nemocnici na Kramároch izolovali a vykonávali u neho všetky potrebné testy.

Vykonané testy u pacienta nepotvrdili ochorenie, z ktorého má v súčasnosti obavy celý svet. Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že spolu s Úradom verejného zdravotníctva situáciu veľmi pedantne monitoruje. Na Slovensku vírus k dnešnému dňu nebol potvrdený.

Podľa portálu ČT24 sa koronavírusom nakazil už aj občan Českej republiky. Ten bol hospitalizovaný v noci zo včera na dnes vo vietnamskom meste Da Nang. Podozrenie nákazou sa objavilo aj v susednom Rakúsku u letušky, ktorá priletela z čínskeho mesta Wuhan.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini zvolal na zajtra 27. januára krízový štáb. Stretnutie sa uskutoční na Ministerstve zdravotníctva, kde sa premiér bude informovať, aká je aktuálna situácia v Európe a ako je Slovensko pripravené.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu