Rajeckú dolinu rozzvučí už po tretíkrát festival ľudovej hudby SRDCE PRE FOLKLÓR


Foto: Rajeckú dolinu rozzvučí už po tretíkrát festival ľudovej hudby SRDCE PRE FOLKLÓR Foto: Facebook

Viac ako 250 účinkujúcich a 19 folklórnych súborov vystúpi už túto sobotu 15. júna na futbalovom ihrisku v Konskej. Podujatie, ktoré chce spájať ľudí v regióne Rajeckej doliny, bude už po tretí raz. Organizátorom je občianske združenie OZ Ľudovka z Konskej, ktoré sa venuje práci s deťmi a už niekoľko rokov úspešne vedie detský folklórny súbor Ľudovka.

„Nápad pripraviť podujatie, ktoré vytvorí priestor na prezentáciu súborom z celého okolia vznikol už dávno. Spočiatku sme mali obavy, či bude záujem ako zo strany účinkujúcich, tak zo strany verejnosti. Sme neziskovou organizáciou, takže všetky súbory vystupujú bez nároku na honorár. Už prvý ročník však ukázal, že keď ide o dobrú vec, vieme sa spojiť. Niektoré súbory sa nám dokonca samé nahlasovali,“ povedal Peter Tepličanec, predseda OZ Ľudovka. Ako dodal, na podujatí sa stretávajú celé rodiny, všetky generácie a spoločne prežijú vzácne chvíle.

Okrem hudby sa počas dňa predvedú aj ľudoví remeselníci. Návštevníci si budú môcť pozrieť výrobu zo šúpolia, hliny, predvedú sa umeleckí kováči, ale aj hrnčiarka. Pre deti budú pripravené zábavné hry, nebude chýbať zmrzlina ani cukrová vata.


Na svoje si prídu aj športovci. Tento rok sa podujatie rozšíri o benefičný Beh Rajeckou dolinou na Omegovú. Pobeží sa 5, 10 a 21 kilometrový úsek. Výťažok zo štartovného pôjde na podporu občianskeho združenia OZ Žilinské labky. ,,Ako občianske združenie vieme, s čím iné združenia zápasia a ako ťažko sa hľadajú financie na svoju činnosť. Preto sme sa rozhodli tento rok zorganizovať beh, výťažok ktorého bude pomáhať tam, kde to treba,” dodal Tepličanec.

Rezervujte si dátum 15.6.2019 a OZ Ľudovka pre Vás pripraví fantastický program pre celú rodinu.

Vstup na podujatie je zadarmo.

Miesto: Rajecké Teplice - Konská
Dátum: 15.06.2019 - 12:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu