Riešenie výstavby D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala by malo byť známe o týždeň


Foto: Riešenie výstavby D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala by malo byť známe o týždeň Foto: ilustračné

Pred dnešným rokovaním vlády to spresnil minister dopravy Árpád Érsek, ktorého rezort plánuje predložiť na budúcotýždňové zasadanie vlády materiál s riešením. Už zajtra vyprší termín výstavby úseku pre dodávateľa úseku.

V hre je niekoľko variantov, medzi nimi aj dokončenie súčasným zhotoviteľom - konzorciom firiem Salini Impregilo a Dúha či vypovedanie zmluvy zo strany Národnej diaľničnej spoločnosti. 

„Čakám na výsledok a budem vás informovať, lebo dávam na budúci týždeň na vládu materiál, ktorý musí vláda odsúhlasiť. V materiáli bude napísané, ako ďalej pôjdeme. Zatiaľ sa vyjadrovať viac nemôžem,“ uviedol pred zasadnutím vlády podľa teraz.sk minister Érsek. Ako dodal, konanie rezortu odobrila aj Európska únia. Už dnes je pritom jasné, že úsek a jeho dokončenie bude výrazne meškať.

Pred časom sa na sociálnej sieti objavilo video z výstavby tunelu Višňové, ktoré zachytáva komplexne stavbené práce. Akokoľvek sa Národná diaľničná spoločnosť rozhodne, úsek musí byť dostavaný do konca roku 2023, a to kvôli spolufinancovaniu zo štrukturálnych fondov v programovom období 2014 - 2020.

Začiatok výstavby tunela sa datuje práve do roku 2014, presnejšie 17. júna. V auguste 2018 bol tunel prerazený. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu