Otcovi deviatich detí zhorela dielňa na výrobu drevených hračiek, ľudia sa mu zbierajú na obnovu


Foto: Otcovi deviatich detí zhorela dielňa na výrobu drevených hračiek, ľudia sa mu zbierajú na obnovu Foto: Ekologické drevené hračky suveníry-Ladislav Kurnota

Včera sme informovali o zásahu hasičov v Liptovskej Lužnej (okres Ružomberok), pri ktorom dňa 26. novembra zasahovali hasiči zo stanice v Ružomberku. Aj keď sa pri požiari, našťastie, nikto nezranil, majiteľovi vznikla predbežná škoda vo výške 35-tisíc eur. V zhorenej dielni vyrábal drevené hračky, z tejto činnosti živil seba, manželku aj deväť detí.

Po požiari mu zostali oči pre plač a aj keď príčina požiaru je zatiaľ neznáma, on má v tom jasno. Podľa neho mu dielňu niekto úmyselne podpálil. Zhoreli mu stroje, materiál aj vyrobené hračky. Pred silnou vianočnou sezónou je to pre stolára ťažký životný údel. 

„Ani neviem čo mám povedať. Ako mám reagovať. Ľudia, čo škodia a ničia životy druhých ľudí, čo sa len snažia o obyčajný život. Ako? Prečo? ... dnes ráno, v čase keď som nebol doma, mi niekto úmyselne podpálil dielňu, všetko je preč. Cirkuláre, sústruhy, frézy, hoblovačka, dlabačka, flexibrúsky, vypilovačky, brúsky, pílove pásy, píly, materiál. Všetok čas, ktorý som prežil v tejto dielni, na tomto mieste! všetky moje nápady a výmysly .... od el. stojov až po ručné nástroje, priestory… Je po všetkom!“ uviedol stolár Ladislav Kurnota z Liptovskej Lužnej. 


Na sociálnych sieťach žiada ľudí o pomoc, a to vo forme finančnej aj napríklad poskytnutím materiálu. „Už dlhé roky som sa živil výrobe a predaja drevených hračiek a suvenírov. Bohužiaľ nedokážem pokračovať, pretože nemám nič, nemám z čoho ani s čím a vlastne ani kde…Tento príspevok je určený pre ľudí, ktorí mi chcú pomôcť, čo i len jednou korunou, pretože ja sám nedokážem ďalej fungovať....Ďakujem úprimne a z celého srdca každému, ktorý mi chce pomôcť rôznou formou: dosky, materiál, stroje alebo finančne,“ dodal rezbár, ktorý sa po požiari ocitol opäť na začiatku podnikania.  

Ak chcete pánovi prispieť, číslo účtu je SK30 0200 0000 0039 6064 6953


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu