Muž z Martina skrýval 2860 rôznych nábojov a striel!


Foto: Muž z Martina skrýval 2860 rôznych nábojov a striel!
Galéria: 20 fotiek

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline vo štvrtok 6. novembra večer prijalo oznámenie, že v Martine došlo v garáži rodinného domu k výbuchu. Na preverenie oznámenia boli ihneď vyslaní policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine. Po príchode na miesto sa skontaktovali so 45 ročným majiteľom domu, ktorý vyšiel z garáže. Povedal im, že mu niečo buchlo v peci. Policajti v garáži zbadali podozrivé predmety - muníciu, a preto okamžite vykonali opatrenia za účelom ochrany života a zdravia.

Na miesto bol privolaný pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline aj odborníci z kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Pri obhliadke majiteľ rodinného domu dobrovoľne vydal 2860 rôznych nábojov a striel, výbušky, osvetľovacie rakety aj dlhú guľovú zbraň. Následne bola vykonaná domová prehliadka, pri ktorej policajti zaistili mínomet, guľomet, ručné granáty, delostrelecké strely, míny a náboje, delobuchy, krátke a dlhé guľové zbrane, protitankovú strelu aj rôzne komponenty k strelným zbraniam a strelivu. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu.

Polícia pri dokumentovaní prípadu intenzívne spolupracovala aj s Okresnou prokuratúrou v Martine.

V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 45 ročného Imricha zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, pretože   bez príslušného povolenia hromadil strelné zbrane, strelivo a výbušniny. Obvinený muž je držiteľom zbrojného preukazu. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.
Počas vyšetrovania bude skúmané, či nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty aj iného trestného činu. 

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

zdroj: PZ SR




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu