Čadčan bez vodičáku jazdil nebezpečne cez mesto a navyše opitý, polícia ho zadržala vďaka colníkom


Foto: Čadčan bez vodičáku jazdil nebezpečne cez mesto a navyše opitý, polícia ho zadržala vďaka colníkom Foto: ilustračné

Stanica colného úradu Žilina zaznamenala počas uplynulej nočnej služby kuriózny prípad. Kontrolovala vozidlo opitého vodiča, ktorý na seba upútal jazdou v protismere a navyše mal zadržaný vodičský preukaz. 

Colníci narazili na vodiča v Čadci, za mostom z Horelice, kde sa z príjazdovej cesty pred nich vyrútilo vozidlo. Vodič prešiel následný kruhový objazd v protismere a cez mesto prechádzal vyše sto kilometrovou rýchlosťou. Jazdu ukončil na parkovisku pred obchodným domom.

„Tam ho hliadka v rámci colnej kontroly vyzvala na predloženie občianskeho preukazu, vodičského preukazu a dokladov od vozidla. Tie pri sebe nemal s vysvetlením, že býva kúsok odtiaľ a zabudol si ich doma. Colníci vykonali čiastočnú vnútornú kontrolu vozidla s negatívnym výsledkom. Následne kontaktovali políciu, ktorá zistila u vodiča požitie alkoholu a po podrobnejšom skúmaní tiež skutočnosť, že vodič má zadržaný vodičský preukaz,“ informovala mjr. Ing. Božena Chríbiková,  hovorkyňa CÚ Žilina.

Opitý muž bez vodičského preukazu tak skončil na polícii práve vďaka colníkom, ktorí na na neho náhodou narazili. Ak by nebol vodič zadržaný a pokračoval by ďalej v jazde, mohol ľahko spôsobiť dopravnú nehodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu