Z BalíkoBOXu pri TESCU na Košickej ulici v Žiline bude možné balíky aj posielať, nielen príjmať


Foto: Z BalíkoBOXu pri TESCU na Košickej ulici v Žiline bude možné balíky aj posielať, nielen príjmať Foto: TS Slovenská pošta

Slovenská pošta prichádza s ďalšou inováciou, ktorá sa dotkne aj BalíkoBOX-u v Žiline. Ten sa nachádza na Košickej ulici pri hypermarkete TESCO a doteraz si mohli zákazníci svoje zásielky vyzdvihnúť aj tu - napríklad počas nakupovania. Po novom bude box obojsmerný, takže ho budú môct klienti využívať aj na posielanie zásielok a to prostredníctvom predplatených obalov Easy Expres.

Slovenská pošta sa v rámci skvalitňovania svojich služieb snaží čo najviac vyjsť v ústrety svojim klientom, a preto prichádza s novinkou, pomocou ktorej si môžu zákazníci svoju zásielku v BalíkoBOXe nielen vyzdvihnúť, ale už ju prostredníctvom neho aj poslať.

Obaly od približne šiestich eur

Podmienkou je zabaliť tovar alebo dokumenty do predplateného Easy Expres obalu Slovenskej pošty, ktorý si zákazníci môžu vopred zakúpiť na pošte alebo u kuriéra. Easy Expres obaly sú dostupné v dvoch veľkostiach - Easy Expres 1 (5,90 €) je určený pre menšie zásielky a Easy Expres 10 (6,30 €) pre zásielky väčších rozmerov.


Následne je potrebné vyplniť elektronický podací hárok na https://eph.posta.sk/ a v časti „Podacie číslo“ zadať číslo, ktoré sa nachádza pod čiarovým kódom. Potom už stačí len vytlačiť adresný štítok a nalepiť ho na zásielku, alebo údaje adresáta na zásielku vypísať ručne, zájsť k najbližšiemu BalíkoBOXu, naskenovať čiarový kód a vložiť zásielku dovnútra.

BalíkoBOXy sa tak postupne stávajú rýchlym, jednoduchým a hlavne flexibilným riešením pre zaneprázdnených klientov. Fungujú nonstop, 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Svoj balík si zákazníci môžu vyzdvihnúť alebo ho odoslať vložením do BalíkoBOXu kedykoľvek – aj cez víkend, sviatok či v noci.

„Veľmi dobre vieme, aké náročné je občas zladiť svoj harmonogram s otváracími dobami rôznych inštitúcií. Práve preto sme pre našich klientov už minulý rok pripravili službu BalíkoBOX. Keďže sa táto nonstop pošta osvedčila pri doručovaní balíkov, rozhodli sme sa jej služby rozšíriť o možnosť podania zásielky rovno do BalíkoBOXov v režime 24/7, aby bolo aj posielanie ešte jednoduchšie a hlavne časovo neobmedzené,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Slovenská pošta