Na Vlčincoch v Žiline sa opäť objavili otravy pre psy, jeden psík už v ich dôsledku zomrel


Foto: Na Vlčincoch v Žiline sa opäť objavili otravy pre psy, jeden psík už v ich dôsledku zomrel Foto: Žilinský mládežnícky parlament

V Žiline sa na rôznych miestach pravidelne objavujú otravy pre domácich miláčikov, ktoré rozmiestňuje neznámy psychopat. Najčastejšie zamaskuje nebezpečné látky do zvyškov potravy, pričom majitelia venčiacich psíkov ani nemusia tušiť, že ich domáci miláčik počas venčenia zhltne otrávené sústo.

Vo februári sme vás informovali o rozmiestnených otravách na Vlčincoch, tie sa, žiaľ, v posledných dňoch objavili opäť. Motív páchateľa nie je jasný, no jeho konanie má po včerajšku minimálne jednu novú obeť. Psík zomrel do 24 hodín po tom, ako zhltol neznámu látku. V minulosti využívali aktéri podobných činov napríklad jed na potkany.

„Niekto rozsypáva po Vlčincoch neznámu otravu, pravdepodobne jed na potkany a trávi psy. Viem o jednom prípade, v ktorom na otravu už zomrela sučka, ďalší priotrávený psík sa našťastie z toho dostal. Ide hlavne o ulice Varšavská, Martinská a Gemerská,“ uviedol vo februári čitateľ Matúš.


Ak sa psík priotrávi, začnú sa u neho prejavovať pomerne dobre viditeľné príznaky - slabosť a otupenosť zvieraťa, bledé ďasná, nechutenstvo a krv v stolici alebo v moči. U otráveného zvieraťa sa môže vyskytnúť aj krvácanie z nosa, ak takéto príznaky spozorujete, okamžite vyhľadajte pomoc zverolekára. Zabránite tým utrpeniu a následnému úmrtiu vášho domáceho miláčika.

Podobné symptómy prejavoval aj posledný otrávený psík na Vlčincoch II, ktorý im podľahol. „Začala vracať cely deň, triasla sa, nejedla, nepila, len chodila po byte a hľadala si miesta, kde si môže ľahnúť a rýchlo dýchala. Hrozne trpela, lebo ku koncu sme to cítili, ako ju to rozožiera,“ uviedla majiteľka otráveného psíka. Ak vidíte podozrivé konanie alebo osobu, neváhajte kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu