Mestskí policajti v Žiline dostanú nové pištole CZ P-07, mesto nakúpilo 74 kusov vrátane púzdier


Foto: Mestskí policajti v Žiline dostanú nové pištole CZ P-07, mesto nakúpilo 74 kusov vrátane púzdier Foto: ilustračné

Koncom januára sme vás informovali o plánovanom nákupe nových zbraní pre príslušníkov Mestskej polície v Žiline. Zo zverejnenej zmluvy vyplýva, že spolu 74 kusov zbrane CZ P-07 kalibru 9mm LUGER dodá čadčianska firma M-HUNT, s.r.o. Zakúpené pištole sú primárne určené pre ozbrojené zložky a pre skryté nosenie.

Zbraň vyrába Česká zbrojovka, ktorá v roku 2014 otvorila v Novákoch závod CZ-Slovensko. Spomínaný typ pištolí sa vyrába aj v tomto závode, v minulosti ho zakúpil pri prezbrojovaní policajného zboru aj minister vnútra Róbert Kaliňák.

Celková hmotnosť pištole je s prázdnym zásobníkom 780 gramov, kapacita v kalibre 9x19 predstavuje 15 rán. Pištole by mali byť nahradené u všetkých príslušníkov mestskej polície v Žiline, do ich výbavy spadá aj obušok či slzotvorný plyn.


„Donucovacími prostriedkami sú v zmysle zákona hmaty, chvaty, údery a kopy sebaobrany, slzotvorné prostriedky, obušok, putá, služobný pes, technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla,“ vysvetlil zástupca náčelníka MP Žilina Peter Mišejka.

Celková cena predmetu zákazky je 38 400 eur vrátane DPH.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu