V Žiline sa opäť objavili falošné 50 eurové bankovky, policajti zadržali dvoch mladých Čechov


Foto: V Žiline sa opäť objavili falošné 50 eurové bankovky, policajti zadržali dvoch mladých Čechov
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Žilina

Opätovne zo susednej Českej republiky k nám prišli podvodníci, ktorí sa snažia zaplatiť eurobankovkami v nominálnej hodnote 50 eur. Polícii sa vďaka operatívnej činnosti podarilo zadržať dvojicu mladíkov, ktorí platili za tovar v 4 predajniach.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 21 ročného Jana a 21 ročného Iva (obaja z Českej republiky) zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spáchaného formou spolupáchateľstva,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Muži platili takouto bankovkou v štyroch predajniach v Žiline, následne zmizli na nenáme miesto. Ich chamtivosť sa im však nevyplatila, keďže jeden z dvojice sa na miesto vrátil.

Dvojici mladíkov hrozí 7 až 10 rokov väzenia

„Po predložení bankovky v poslednej prevádzke mali obaja z miesta ujsť na neznáme miesto. Obsluha prevádzky predloženie podozrivej bankovky oznámila hneď na políciu. Následne polícia zadržala Jana priamo v prevádzke, po tom ako sa na miesto opätovne vrátil,“ dodal Moravčík.


Policajti kriminálnej polície vykonanými previerkami postupne vypátrali a zaistili všetky predložené falšované bankovky. Počas procesných úkonov bolo zaistených celkovo päť kusov 50.-€ falšovaných bankoviek.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného Jana podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvineným  mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 10 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.  






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina