29-ročný muž zamkol obsluhu pohostinstva do skladu a ukradol dva mobily aj s pokladňou


Foto: 29-ročný muž zamkol obsluhu pohostinstva do skladu a ukradol dva mobily aj s pokladňou Foto: ilustračné

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline prijalo v nedeľu 29. októbra v nočných hodinách oznámenie o podozrení z trestného činu lúpeže. Udalosť sa mala stať v Krásne nad Kysucou, v miestnom pohostinstve. Operačné stredisko na miesto okamžite vyslalo všetky dostupné policajné hliadky, ktoré pátrali po podozrivej osobe.

„Dopravní policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci krátko po vyhlásení pátrania po podozrivej osobe kontrolovali v Krásne nad Kysucou 29-ročného muža, ktorého predviedli na policajný útvar,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík. Muža následne vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil zo zločinu lúpeže v súbehu so zločinom obmedzovania osobnej slobody.

29-ročný obvinený Michael mal v pohostinstve v Krásne nad Kysucou fyzicky napadnúť 53-ročnú obsluhujúcu ženu. Následne ju mal zamknúť do skladu v úmysle zmocniť sa cudzej veci. Z priestoru pohostinstva si odniesol pokladňu a dva mobilné telefóny.

Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 1.000 eur

„Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov,“ uzavrel Moravčík. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina