Mariánovi Magátovi potvrdili rozsudok za nedovolené ozbrojovanie, ako odsúdený nemôže kandidovať


Foto: Mariánovi Magátovi potvrdili rozsudok za nedovolené ozbrojovanie, ako odsúdený nemôže kandidovať Foto: ilustračné

Jeden z hlavných predstaviteľov Akčnej skupiny Vzdor Kysuce, o ktorého kandidatúre na župana v novembrových voľbách špekulovala verejnosť, Marián Magát si dnes vypočul rozsudok odvolacieho súdu, ktorý jasne potvrdil februárové stanovisko Okresného súdu v Čadci vo veci nedovoleného ozbrojovania. Podmienečný trest v dĺžke trvania tri roky znamená však aj to, že Magát sa nesmie uchádzať o funkciu.

Stanovuje to zákon - občan právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin nemôže kandidovať v akýchkoľvek voľbách. Teda aj tých nadchádzajúcich. Magáta zadržala polícia v decembri 2015, mal pri sebe opakovací revolver. „Nie som sklamaný. Vyzvem Ľudovú stranu Naše Slovensko nech dosadí svojho kandidáta, ktorého plne podporím,“ uviedol na margo rozsudku Magát.

Neúspešný kandidát z volieb do parlamentu, ktorý kandidoval na kanditátke Kotleba-ĽSNS na poradovom mieste 88, však čakajú na súde v Čadci ďalšie tri obžaloby – za rozširovanie extrémistických materiálov, za prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia a za trestný čin popierania a schvaľovania holokaustu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu