AC UNIZA Karate - skvelá vizitka žilinského karate v Poprade


Foto: AC UNIZA Karate - skvelá vizitka žilinského karate v Poprade
Galéria: 10 fotiek
V sobotu 16.4. sa v Poprade konal 25. ročník Popradského pohára v Karate. Žilinu na tomto turnaji reprezentovali aj pretekári klubu karate AC UNIZA Žilina, ktorí si v konkurencii 253 pretekárov z 35 klubov počínali v skutku vynikajúco. Žilinčania si ziskom 8 zlatých, 2 strieborných a 3 bronzových medailí zabezpečili prvé miesto v celkovom hodnotení klubov a pohár pre najúspešnejší klub tak po prvý krát smeruje do Žiliny!
(Výsledkový servis nájdete v galérií).

Karatisti však v uplynulých dňoch bojovali aj na ďalších frontoch

Na 3. kole slovenského pohára deti v Myjave nás vynikajúco reprezentovali Tomáš Králik a Monika Nováková, ktorí sa v náročných a početne obsadených kategóriách prebojovali až do finále. Tam už síce na svojich súperov tesne nestačili, no  dve strieborné medaile sú pred blížiacimi sa majstrovstvami SR sľubným výsledkom.

Na majstrovstvách SR seniorov, ktoré sa uplynulý víkend konali v športovej hale na Rosinkách v Žiline, získali reprezentanti Karate Klubu AC UNIZA Žilina 3 bronzové medaile. Presadili sa Eva Nováková, Andrej Hoľan a družstvo žien v teamovej súťaži kumite.  V rovnaký deň štartoval Marek Pončka vo farbách reprezentácie SR na turnaji GOLDEN BELT v Srbsku, kde  sa postupne prebojoval až do finále a získal krásne druhé miesto.

Celému klubu k dosiahnutým výsledkom srdečne blahoželáme a pre záujemcov o tento nový olympijský šport pripájame link na stránky klubu, ktorý stále prijíma nových členov - http://www.karateza.sk/.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Karate Klub AC UNIZA Žilina