Mladíci, ktorých v Mikuláši zrazil po bitke vodič, majú 17 a 21 rokov. Jeden z nich je ťažko zranený


Foto: Mladíci, ktorých v Mikuláši zrazil po bitke vodič, majú 17 a 21 rokov. Jeden z nich je ťažko zranený Foto: OS ZZS SR a Liptov112

V noci zo soboty 25. mája na nedeľu 26. mája sa v centre Liptovského Mikuláša strhla hromadná bitka medzi dvomi skupinami ľudí, pravdepodobne Rómov. Potýčka, ktorá začala hádkou, skončila policajnou naháňačkou a výstrelmi.

Počas konfliktu mal jeden z mužov nasadnúť do automobilu a zraziť dvoch mladíkov. Jeden z nich ešte nedosiahol ani 18 rokov. K zraneným osobám boli krátko pred 2:00 hod. ráno vyslané dve posádky záchrannej zdravotnej služby, jedna s lekárom na palube.

Sedemnásťročný mladík mal iba povrchové poranenie ruky, 21-ročný muž však utrpel združené poranenia, ktoré priamo ohrozovali jeho život. Obaja boli čo najrýchlejšie prevezení do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. S otázkami o ich zdravotnom stave sme kontaktovali nemocnicu.

„V súčasnosti prebiehajú prvotné procesné úkony, ktorých zverejnenie by mohlo narušiť, zmariť alebo podstatne sťažiť ďalší priebeh vyšetrovania a dosiahnuť požadovaný účel trestného konania. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.

Prečítajte si viac: