Policajti zo Sučian pomáhali krvácajúcemu psovi. Viacnásobne ho postrelil náhodný okoloidúci


Foto: Policajti zo Sučian pomáhali krvácajúcemu psovi. Viacnásobne ho postrelil náhodný okoloidúci Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Pri pátracích akciách policajtom neraz pomáhajú aj dobrovoľní kynológovia so svojimi psami. Fungovať to však môže aj opačne. Nedávno potreboval pomoc policajtov jeden zo štvornohých členov Služobnej kynológie Dobrovoľného hasičského zboru v Sučanoch.

Jednej z externých členok sučianskej kynológie sa stala nešťastná udalosť počas toho, ako venčila svojho psa Rockyho. Okoloidúci bežec mal zo svojej strelnej zbrane psíka viacnásobne postreliť. Podarilo sa mu však prežiť aj vďaka rýchlej reakcii Pohotovostnej motorizovanej jednotky Sučany. 



Zasahujúca hliadka zastavila masívne krvácanie štvornohému parťákovi, pričom mu poskytla ďalší potrebný čas na prevoz k ošetreniu u službukonajúceho veterinára. Hliadka na mieste využila záchranársky batoh, znalosti poskytovania prvej pomoci a hlavne vysokú profesionalitu. 

„Aj táto udalosť ukázala aké sú cenné znalosti a chuť pomáhať. V mene organizácie som nesmierne rád, že príslušníci Policajného zboru sú v každej situácii pripravení  pomáhať pri záchrane životov, ako ľudských tak aj tých zvieracích,“ dodali dobrovoľný kynológ zo Sučian v poďakovaní na sociálnej sieti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu