VIDEO: V tuneli Višňové objavili tektonický zlom, rezort dopravy chce však stavbu urýchliť


Foto: VIDEO: V tuneli Višňové objavili tektonický zlom, rezort dopravy chce však stavbu urýchliť Foto: Facebook/Ministerstvo dopravy SR

V pondelok 15. apríla prišli zamestnanci rezortu dopravy skontrolovať pokrok vo výstavbe tunela Višňové. Minister Jozef Ráž tvrdí, že chce urýchliť jeho dokončenie. Objavili sa však aj nové problémy.

„Napriek tomu, že aj v tomto tuneli máme niekoľko nepredpokladaných problémov, tak rokujeme s dodávateľom, aby sme práce čo najviac urýchlili,“ uviedol Ráž s tým, že aktuálne je termín ukončenia stavby plánovaný na koniec roka 2025.

Bývalý štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Jaroslav Kmeť pritom minulý rok hovoril o skoršom dátume. Podľa jeho vtedajších predpokladov mal byť tunel pre motoristov otvorený už na jar budúceho roka.


Podľa Ráža je aktuálne nádej, že sa rezort dohodne na skrátení lehoty výstavby so zhotoviteľom. Dnes má v tejto veci prebehnúť stretnutie a v piatok 19. apríla zasadne na ministerstve aj mimoriadny štáb vytvorený kvôli zlej situácii pod Strečnom.

Dôvodom plánovaného urýchlenia výstavby majú byť práve uvoľnené kamene v skalnom masíve nad cestou I/18. Ani situácia v tuneli však nie je úplne ružová. Ráž počas svojej včerajšej návštevy poukázal na tektonický zlom, ktorý sa objavil v jednej zo stien. Dúfa, že nespôsobí problémy, ktoré by lehotu výstavby naopak predĺžili.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu