Chceli by ste žiť v šľachtickom sídle? Sen si môžete splniť kúpou tejto stavby na Liptove


Foto: Chceli by ste žiť v šľachtickom sídle? Sen si môžete splniť kúpou tejto stavby na Liptove

Už ste niekedy rozmýšľali nad tým, že by ste bývali ako šľachtic či šľachtičná? Hoci v súčasnosti už takéto delenie spoločnosti dávno neexistuje, po mnohých aristokratoch a privilegovaných rodinách ostali unikátne historické sídla. Jedno z nich sa teraz objavilo aj na realitnom trhu. 

Kaštieľ v Liptovskom Hrádku môže byť snom pre každého nadšenca histórie. Postavený bol už v roku 1773, v polovici 19. storočia bol však prestavaný na šľachtické sídlo. Nachádza sa v tichej lipovej aleji, čo poteší ľudí, ktorí radi trávia čas premýšľaním v prírode. 

Sídlo však rozhodne nie je úplne „odrezané od sveta“. Len necelé tri kilometre od kaštieľa sa dá napojiť na diaľnicu, želežničná stanica je vzdialená jeden kilometer a 40 kilometrov vzdialené je aj letisko Poprad. Na skok to navyše máte aj do lyžiarskeho strediská Jasná či na Štrbské pleso. 


Stavba pozostáva z hlavnej budovy s mohutnou strechou. K nej patrí budova obslužného personálu - dielne, garáž a dva sklady. To všetko sa nachádza na obrovskom pozemku s rozlohou viac ako 3-tisíc metrov štvorcových. Starosť vám nemusia robiť ani inžinierske siete - v objekte je už zavedená elektrika, voda, plyn, aj kanalizácia.

Historický objekt sa predáva za sumu 595-tisíc eur. Ako sa však majiteľ uvádza v inzeráte, stavbu je ochotný vymeniť za byt, prípadne viac bytov v Žiline alebo Bratislave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu