Na rozkopanej ploche na Vlčincoch si malo ublížiť dieťa, zhotoviteľ ju označil páskou. Kedy skončia práce?


Foto: Na rozkopanej ploche na Vlčincoch si malo ublížiť dieťa, zhotoviteľ ju označil páskou. Kedy skončia práce?
Galéria: 13 fotiek
Foto: Mesto Žilina

Na žilinskom sídlisku Vlčince je už niekoľko mesiacov rozkopaná plocha v tesnej blízkosti bytových domov. Na nebezpečný terén bez označenia sa dlhšiu dobu sťažovali miestni obyvatelia. Pred pár dňami malo do jednej z jám dokonca spadnúť dieťa, ktoré si ublížilo.

Terén medzi panelákmi na ulici B. S. Timravy rozkopali na základe stavebného povolenia zo dňa 22. júla 2023. Dôvodom sú práce na prípojkách inžinierskych sietí pre priľahlú budovu Euroterrace. Tie mali byť ukončené ešte v novembri minulého roka, podľa mesta to však neumožnili poveternostné podmienky a premočené podložie.

„Po ukončení prác budú plochy zelene uvedené do pôvodného stavu, a to v najbližšom možnom agrotechnickom termíne. Práce budú ukončené do konca marca 2024, ak to umožnia poveternostné podmienky,“ uviedla Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

Rozkopaná plocha s pomerne hlbokými jamami a vytŕčajúcimi časťami rúr spočiatku nebola nijak označená. Červeno-biele pásky s nápisom zákaz vstupu tam pribudli až koncom uplynulého mesiaca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu