Žilinčania sa báli chodiť cez zúženú časť železničného podchodu, ŽSR nainštalovali osvetlenie


Foto: Žilinčania sa báli chodiť cez zúženú časť železničného podchodu, ŽSR nainštalovali osvetlenie Foto: Marcel Kopas a ŽSR

Od uzatvorenia podjazdu na Kysuckej ulici kvôli modernizácii železničného uzla Žilina využívajú obyvatelia na prechod z centra do Budatína podchod pri železničnej stanici. Ten spája ulice Národná a Uhoľná a už od svojho otvorenia čelil kritike verejnosti za nefunkčné výťahy či dlhú dobu stavebných úprav.

V podchode aktuálne prebiehajú viaceré práce vrátane realizácie podláh a obkladov. Aby ho mohli chodci naďalej využívať, pracuje sa iba na jednej jeho strane a celý priestor je výrazne zúžený.

Žilinčania, ktorí v uplynulých týždňoch prechádzali týmto miestom, vyjadrili obavu o svoje zdravie a bezpečnosť. V zúženej časti podchodu bola totiž takmer úplná tma a ľudia nevideli, kadiaľ kráčajú.


Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) však následne nainštalovali osvetlenie aj do tohto úzkeho priechodu. Rovnako plánujú osvetliť aj druhú stranu podchodu potom, ako budú dokončené práce na tej aktuálnej.

„Zároveň sa realizujú obklady a dlažba, čo bude trvať asi do konca februára 2024. Následne sa to preklopí a bude sa realizovať druhá polovica tejto časti podchodu. Práce by mali trvať do konca mája 2024,“ uviedla hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu