Vo Veľkej Fatre sa k zemi zrútil paraglajdista. S vážnymi poraneniami ho previezli do nemocnice


Foto: Vo Veľkej Fatre sa k zemi zrútil paraglajdista. S vážnymi poraneniami ho previezli do nemocnice Foto: hzs.sk

Radosť z lietania sa v momente premenila na hrozivý zážitok. Linka Horskej záchrannej služby (HZS) dnes, v nedeľu 21. januára 2024, prijala hlásenie o páde paraglajdistu v oblasti Novej hole nachádzajúcej sa na rozhraní Žilinského a Banskobystrického kraja.

Nehodu z diaľky spozorovali svedkovia nachádzajúci sa na Donovaloch. Po jej oznámení na miesto ihneď vyrazili horskí záchranári z Oblastného strediska HZS Veľká Fatra, ktorí sa k zranenému dostali pozemne.

42-ročný slovenský paraglaidista utrpel pri páde pravdepodobne úraz chrbtice a poranenie rebier. Po vyšetrení a poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti, ho horskí záchranári transportovali z lesného porastu na miesto, kde bolo možné vyzdvihnutie vrtuľníkom,“ spresňujú horskí záchranári na svojej oficiálnej webovej stránke.

Rozsah zranení nebolo možné presne určiť, o ich závažnosti však nebolo pochýb, o súčinnosť bola preto požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice. Leteckí záchranári pacienta evakuovali z horského prostredia a previezli ho ďalej do nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu