Mikulášanky patria vo fitnes svete medzi špičku. Z majstrovstiev sveta priniesli zlato, striebro aj bronz


Foto: Mikulášanky patria vo fitnes svete medzi špičku. Z majstrovstiev sveta priniesli zlato, striebro aj bronz Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Liptov sa môže pýšiť obrovskými talentmi. Mikulášanky Olívia Hečková a Martina Gromová obsadili na majstrovstvách sveta v kulturistike a fitnes v Španielsku najvyššie priečky. Zo Santa Susanne si odniesli štyri cenné kovy.

Martina sa stala držiteľkou titulu absolútna majsterka sveta v kategórii bikini fitness masters. V 2023 sa jej podarilo vybojovať celkovo 10 zlatých medailí. Majstrovstvá sveta považuje za krásnu bodku za úspešným rokom. Ešte pred nimi ju však čakala náročná úloha skĺbiť každodennú prácu v Ozbrojených silách SR so štúdiom a prípravou na preteky.

„Na jeseň som mala intenzívny tréning s nižšími váhami na vrchnú časť tela a silový tréning s ťažkými váhami na spodnú časť tela doplnený o 40 minútové kardio. Som zástankyňou sacharidových vĺn, ktoré mi spoľahlivo pomáhajú pri dotiahnutí formy,“ prezradila športovkyňa Martina, ktorá je zverenkyňou trénera Vjačeslava Vinogradova.

Olívia, ktorá je súčasťou fitnes sveta od svojich desiatich rokov, hviezdila už na jar minulého roka, keď na majstrovstvách Európy v acrobatic fitness medzi juniorkami aj medzi ženami získala zlato. Tvrdá práca jej pritom priniesla medailové pozície aj na majstrovstvách sveta. V Španielsku získala dve druhé miesta v acrobatic fitness medzi dospelými aj medzi juniormi a tiež tretie miesto v junior body fitness. 


„Príprava bola ťažšia ako obvykle, posledné dva týždne pred pretekmi som mala veľmi prísny režim s trojfázovými tréningami – kardio, silovka aj gymnastika, keďže sa venujem kategórii fitness acrobatic. Bolo to pre mňa náročné po psychickej aj fyzickej stránke,“ uviedla mladá Mikulášanka, ktorú pri tréningu vedie jej otec Ľubomíra Hečko.

Úspešné športovkyne sa slávnostne stretli s primátorom Liptovského Mikuláša Jánom Blcháčom, ktorý im odovzdal pamätnú medailu a pamätný list za skvelé výkony a vzornú reprezentáciu mesta. Obe fitnesky však po víťazstvách nezaspali na vavrínoch.

Martina si na tento rok vytýčila najvyššie méty. Chce obhájiť cenný titul, získať zlato aj na majstrovstvách Európy a stretnúť sa s kulturistickou ikonou Arnoldom Schwarzeneggerom na súťaži, ktorá nesie jeho meno. Olívia už v týchto dňoch podriaďuje všetko príprave na nominačné preteky na majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia začiatkom mája. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu