FOTO: Žilinskí karatisti sa v Nitre postavili proti súperom z Európy. Vybojovali 3 cenné kovy


FOTO: Žilinskí karatisti sa v Nitre postavili proti súperom z Európy. Vybojovali 3 cenné kovy
Galéria: 24 fotiek
Foto: Jan Novosad

Pre žilinský športový tím karatistov zo City Sport Clubu Žilina bol poslednou súťažou roka 2023 Memoriál Rudolfa Farmadina v Nitre, ktorý sa konal už 12-krát. V sobotu 17. decembra si na nitrianskych tatami zmeralo sily 509 karatistov zo 62 európskych klubov z 11 krajín. V silnej medzinárodnej konkurencii sa predstavilo aj 11 pretekárov zo Žiliny.

Samotnému turnaju predchádzal dvojdňový sparring camp. Počas neho žilinskí karatisti nabrali skúsenosti, ktoré sú na nezaplatenie. Nové znalosti z množstva zápasov so slovenskými, ale aj zahraničnými súpermi totiž neskôr premenili na niekoľko úspechov na turnaji. 

Zo sobotného športového podujatia odchádzal City Club Karate Žilina s troma cennými kovmi. Najskôr v úvode dňa vybojoval Max Vasko bronz a neskôr bojoval o bronz aj vo vyššej vekovej kategórii. Tam to už však stačilo „len“ na 5. miesto, ktoré vo svojej kategórii neskôr zopakoval aj Matúš Masný

Ďalšiu medailu po veľmi dobrých výkonoch získal Richard Sýkora, ktorý sa po 3 víťazstvách prebojoval až do finále. Tam to však už aj napriek prevahe vo viacerých fázach zápasu na víťazstvo nestačilo, a tak sa karatisti zo Žiliny tešili zo striebra


Tento výsledok si na konci dňa vybojovala aj Stella Bytčanek, ktorá po dvoch víťazstvách v eliminácii podľahla až svojej finálovej súperke zo Srbska. „Všetkým pretekárom gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu klubu,“ uviedol na záver hrdý tréner mladých talentov Jan Novosad.

Výsledkový servis:

2. miesto:

  • Bytčanek Stella - Kumite juniorky 16-17 rokov -53 kg
  • Sýkora Richard - Kumite chlapci 10-11 rokov -40 kg

3. miesto:

  • Vasko Max - Kumite chlapci 8-9 rokov -34 kg

5. miesto: 

  • Masný Matúš - Kumite chlapci 8-9 rokov +34 kg
  • Vasko Max - Kumite chlapci 10-11 rokov -32 kg




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu