Liptovský Mikuláš pomôže východu, ktorý zasiahlo zemetrasenie. Pošle peniaze z mestského rozpočtu


Foto: Liptovský Mikuláš pomôže východu, ktorý zasiahlo zemetrasenie. Pošle peniaze z mestského rozpočtu Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš pravidelne pomáha ostatným samosprávam na Slovensku, ktoré zasiahli rôzne nešťastia. Tentokrát radnica prispeje na obnovu budov na východe, ktoré poškodilo októbrové zemetrasenie. Mesto o tom informovalo prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

„Mikulášania opäť ukazujú veľké srdce. Októbrové zemetrasenie na východe krajiny zničilo cesty, domy, školy, kostoly, múzeá aj ďalšie budovy. Celkové škody rátajú obce a Prešovský samosprávny kraj v miliónoch,“ uviedlo vedenie mesta.

Samospráva preto pošle tritisíc eur z mestského rozpočtu na transparentný účet zriadený Združením miest a obcí Slovenska. Túto formu pomoci navrhol primátor Ján Blcháč, pričom ho podporili aj poslanci mestského zastupiteľstva.


„Za pár sekúnd prišli rodiny na východnom Slovensku o svoje domovy, dediny sa zmenili na staveniská, preto je v týchto ťažkých chvíľach každá pomoc neoceniteľná. Mikulášania nie sú ľahostajní a neváhajú sa pridať k pomoci,“ dodala radnica.

Nejde o prvý prípad, kedy sa Liptovský Mikuláš rozhodol pomôcť iným mestám. V lete tohto roku poslala radnica financie na odstraňovanie následkov požiaru v Banskej Štiavnici, v roku 2019 zas podporila Prešov po výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici.

Mikulášania finančne prispeli aj po prírodnej katastrofe vo Vrátnej v roku 2014 a pomohli tiež rodinám baníkov a záchranárov po výbuchu bane v Handlovej v roku 2009. O rok skôr sa Liptovský Mikuláš zapojil do pomoci obetiam havárie autobusu z Košíc. Okrem toho podporoval Slovenský Červený kríž, Spišskú katolícku charitu a prispel aj na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu