Psychiatrickí pacienti žilinskej nemocnice vyrobili desiatky vianočných dekorácií. Získať ich môžete aj vy


Foto: Psychiatrickí pacienti žilinskej nemocnice vyrobili desiatky vianočných dekorácií. Získať ich môžete aj vy
Galéria: 24 fotiek
Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Psychiatrický stacionár žilinskej nemocnice sa už čoskoro oblečie do sviatočných farieb. Priestory vyzdobí asi sto rôznorodých vianočných dekorácií, ktoré vlastnoručne vyrobili pacienti psychiatrického oddelenia, denného stacionára, Centra pre liečbu drogových závislostí a členovia Občianskeho združenia Mozaika.

Výstava bude otvorená pre verejnosť od stredy 22. novembra do piatka 24. novembra, každý deň medzi 11:30 hod. a 14:00 hod. Nápadité dekorácie a ozdoby si môžete nielen obzrieť, ale aj zakúpiť, čím podporíte chuť pacientov zúčastňovať sa kreatívnych terapií. Zo získaných peňazí navyše nemocnica nakúpi ďalší materiál na tvorbu.


„Každý jeden kúsok, hoci i malý, znamená veľa pre človeka, ktorý ho vyrobil. Klienti aj pacienti vkladajú do dekorácií svoje srdce a skrýva sa tak v nich životný príbeh každého z nich. Celý proces im pomáha v liečbe a duševnom rozvoji a pocit, že práve ich výrobok si niekto kúpi a bude mu doma robiť radosť, je najväčším ocenením ich práce,“ uviedla lekárka žilinského Denného psychiatrického stacionára Iveta Durmisová,


Vianočnú predajnú výstavu nájdete v priestoroch Denného psychiatrického stacionára, v budove oproti urgentnému príjmu.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu