Na žilinskom Rondli sa každý deň objavuje podprsenka. Zámer môže byť ušľachtilejší, ako sa zdá


Foto: Na žilinskom Rondli sa každý deň objavuje podprsenka. Zámer môže byť ušľachtilejší, ako sa zdá
Galéria: 2 fotky

Žilinskou okružnou križovatkou Rondel sa denne prevezú tisícky áut. Počas uplynulého týždňa pozornosť motoristov upútali kusy odevu, ktorý sa každý deň objavujú zavesené na zvodidlách alebo dopravných značkách. Konkrétne ide o dámske podprsenky rôznych farieb.

Pozornosť Žilinčanov vzbudili až natoľko, že fotografie z križovatky začali posielať aj nám do redakcie. „Chodievam tadiaľ každé ráno do práce a zakaždým sa tam objavuje nejaká iná. Raz tam bola ružová, potom zelená, ale vôbec netuším, kto to robí a prečo,“ uvádza jeden z okoloidúcich. 

Kto tam kúsok spodného prádla každé ráno zavesí, samozrejme, nie je známe. Rovnako môžeme len odhadovať, aké sú jeho zámery.


Aj keď kuriózna situácia môže pôsobiť ako primitívny žart, zámer môže byť omnoho ušľachtilejší. V posledných rokoch sa stretávame s rôznou podobou aktivizmu a podprsenka na frekventovanej križovatke môže byť jednou z nich. 

Október je totiž mesiac prevencie pred ženskými typmi rakoviny a medzi najčastejšie zhubné nádorové ochorenia u žien patrí práve rakovina prsníka. Spomínaná činnosť teda môže slúžiť ako pripomienka, aby sme dbali na prevenciu a pravidelne chodili na vyšetrenie k lekárovi.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu