Na Oravskom hrade sa točila ďalšia rozprávka. V televízii si ju pozrieme už na Vianoce


Foto: Na Oravskom hrade sa točila ďalšia rozprávka. V televízii si ju pozrieme už na Vianoce Foto: Žilinský samosprávny kraj

Priestory Oravského hradu sa desiatky rokov využívajú na natáčanie rôznych filmových diel. Filmový štáb na dominantu Oravy zavítal aj tento rok, jeho tvorba poteší hlavne tých najmenších. Na televíznych obrazovkách ju uvidíme už čoskoro.

„Lokality lákavé pre filmárov sú významnou devízou Žilinského kraja. Náš najnavštevovanejší Oravský hrad sa zapísal do svetovej kinematografie už v roku 1922, kedy sa stal kulisou filmovej klasiky Dracula - Upír Nosferatu,“ uvádza Žilinský samosprávny kraj.

Na hrade sa okrem toho natáčali slovenské aj zahraničné diela ako Sokoliar Tomáš, Kráľ drozdia brada, Dračie srdce II či Princezná a bedár. Pred letom sa sem vrátili filmári a herci, aby spoločne vytvorili ďalšiu čarovnú rozprávku s názvom Tri zlaté dukáty.

„V rozprávke režisérky Mariany Čengel Solčanskej si zahrajú slovenskí aj českí herci. Rozprávku si budeme môcť pozrieť na obrazovkách RTVS už počas týchto Vianoc,“ doplnila župa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu