FOTO: V piatok trinásteho sa v žilinskej nemocnici narodili výnimočné bábätká. Poverám tam neveria


FOTO: V piatok trinásteho sa v žilinskej nemocnici narodili výnimočné bábätká. Poverám tam neveria
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Tento mesiac vyšiel dátum 13. práve na piatok, čo vystrašilo poverčivejších ľudí. Hoci je pre niekoho tento deň obávaným, pre čerstvé mamičky v pôrodnici Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina bol jedným z tých najšťastnejších. O dobré správy z piatka trinásteho sa nemocnica podelila v príspevku na sociálnej sieti.

„Piatok 13. októbra 2023 sa pre štyri maminky našej pôrodnice stal naozaj výnimočným a vďaka svojim drobčekom si ho navždy zapamätajú. To najväčšie šťastie im priniesli do rodín 2 dievčatá a 2 chlapci,“ uviedla nemocnica.

Prvý prišiel na svet malý Lukáško krátko pred 9:00 hod. ráno, ktorý vážil 3 380 gramov a meral 48 centimetrov. Ďalšie dieťatko sa narodilo v ten najnepravdepodobnejší čas - 13. 10. o 13:10 hod. popoludní. Tieto čísla sa opäť objavili aj v Melisskinej váhe 3 150 gramov. Merala presne toľko, ako pred ňou narodený Lukáško.



Najväčším bábätkom je jednoznačne Martinko, ktorý sa po prvýkrát nadýchol o 15:07 hod. popoludní. Ručičky váhy pod ním ukázali 3 580 gramov, v maminom brušku pritom stihol narásť na 50 centimetrov. Magický čas si na svoje narodenie vybrala aj Alžbetka, ktorá prišla na svet o 23:23 hod. v noci. Vážila iba 2 690 gramov a merala 47 centimetrov.

‍‍„Všetkým rodinkám z celého srdca blahoželáme a prajeme, aby pre nich piatok trinásteho navždy znamenal šťastie, lásku a zdravie. Ďakujeme tiež celému tímu oddelenia gynekológie a pôrodníctva a novorodeneckého oddelenia za výnimočnú prácu,“ dodala nemocnica.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu