FOTO: Polícia zadržala poľského autobusára. Prevážal 24 nelegálnych migrantov, vydajú ich na Slovensko


FOTO: Polícia zadržala poľského autobusára. Prevážal 24 nelegálnych migrantov, vydajú ich na Slovensko
Galéria: 7 fotiek

V Poľsku sa podarilo vo štvrtok 5. októbra večer zadržať 31 nelegálnych migrantov. Okolo 17. hodiny spozorovali poľskí policajti sedem peších cudzincov v oblasti Jaworzynka pri poľsko-slovenskej štátnej hranici. Na základe vykonaných úkonov zistili, že hranice prekročili nelegálne.

„Všetci mali len slovenské doklady, ktoré ich oprávňovali na prechodný pobyt na Slovensku. Tieto osoby boli dané k dispozícii Pohraničnej stráži,“ spresňuje poľská polícia. Len o dve hodiny neskôr zadržali ďalšiu skupinu ďalších nelegálnych migrantov v meste Wisla.

Prevážať ich mal vodič autobusu s poľskými evidenčnými číslami. „Keď uvidel policajné auto, vošiel na čerpaciu stanicu, vystúpil z vozidla a začal pešo utekať. Po niekoľkých metroch ho zastavili. Ako sa ukázalo, vo vozidle sa nachádzalo 24 mužov pravdepodobne sýrskej národnosti,“ uviedla poľská polícia. 

Aj u nich sa preukázalo, že sa v krajine zdržiavali nelegálne. Preto boli taktiež zadržaní a odovzdaní príslušníkom Pohraničnej stráže. V súčasnosti prebiehajú so všetkými zadržanými nelegálnymi migrantmi oficiálne aktivity smerujúce k ich odovzdaniu slovenskej strane v rámci readmisie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu