Ľubica pomáhala deťom na svet 42 rokov, nikdy nebola na PN. Teraz opúšťa žilinskú pôrodnicu


Foto: Ľubica pomáhala deťom na svet 42 rokov, nikdy nebola na PN. Teraz opúšťa žilinskú pôrodnicu Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Koncom augusta opustila žilinskú nemocnicu pôrodná asistentka Helenka Šubíková, včera ju nasledovala Ľubica Chovancová. Obidve láskavé a obetavé ženy totiž venovali pacientom 42 rokov a teraz odchádzajú na zaslúžený dôchodok.

Ľubka študovala na gymnáziu v Kysuckom Novom Meste. Od mlada vedela, že chce pomáhať ostatným, a rozhodovala sa medzi kariérou v školstve a zdravotníctve. Nakoniec si vybrala dvojročné štúdium v Ružomberku v odbore ženská sestra. V žilinskej nemocnici začala pracovať 14. decembra 1981.

„Za 42 rokov nebola nikdy na klasickej PN, vždy podala pomocnú ruku a urobila maximum, aby podporila oddelenie. Ľubka je výnimočná žena, ktorej až neuveriteľne pokojný prístup dokázal vyriešiť takmer každý problém. Jej úsmev, odbornosť, láska a starostlivosť nám bude nesmierne chýbať,“ uviedla nemocnica.



Ľubica strávila celý svoj pracovný život na oddelení gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina. Ako pôrodná asistentka pomohla na svet tisíckam detí a postarala sa o podobný počet žien. Okrem toho pomáhala pripraviť na náročné poslanie nové šikovné sestry, ktorým odovzdala svoje cenné skúsenosti.

„Ďakujeme, Ľubka, že ste sa pred 42 rokmi rozhodli nastúpiť do žilinskej nemocnice, navždy sa zapísali do našej histórie a venovali nám podstatnú časť Vášho života. Ďakujeme za každý jeden deň obetovaný pre nemocnicu, našich pacientov a kolegov. Prajeme ešte veľa pokojných rokov v zdraví na zaslúženom dôchodku,“ dodalo vedenie nemocnice.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu