Kysučan posilnený alkoholom ráno ohrozoval ľudí v Turzovke. Po meste sa rútil takmer stovkou


Foto: Kysučan posilnený alkoholom ráno ohrozoval ľudí v Turzovke. Po meste sa rútil takmer stovkou Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Pokojné nedeľné ráno narušil na Kysuciach nezodpovedný vodič, ktorý ohrozil všetkých okolitých účastníkov cestnej premávky. Za volant si sadol opitý a po meste sa rútil takmer dvojnásobkom maximálnej povolenej rýchlosti. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Dopravní policajti z Čadce si v nedeľu 17. septembra krátko pred 9:00 hod. ráno v Turzovke všimli modré osobné motorové vozidlo značky Škoda, ktoré prekračovalo povolenú rýchlosť (50 kilometrov za hodinu) o 45 kilometrov za hodinu. Po zastavení z automobilu vystúpil 37-ročný vodič z okresu Čadca.



Vodič sa počas kontroly podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,98 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda zakázaná. Vodič bude riešený správnym orgánom príslušného dopravného inšpektorátu Policajného zboru,“ uviedla polícia.

Policajti opakovane pripomínajú motoristom, že porušovaním dopravných zákonov ohrozujú nielen seba, ale aj všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky. Nehody spôsobené vysokou rýchlosťou alebo opitými vodičmi majú často tragické následky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu