Pri Bytči nabúrala 32-ročná vodička do autobusu, po nehode nafúkala 2 promile


Foto: Pri Bytči nabúrala 32-ročná vodička do autobusu, po nehode nafúkala 2 promile

V utorok 29. augusta nabúrala na ceste druhej triedy číslo II/541 v obci Veľké Rovné (okres Bytča) žena na osobnom aute. Podľa polície 32-ročná vodička skončila mimo vozovky po tom, ako sa zrazila s autobusom. Udalosť sa stala v čase krátko pred deviatou hodinou večer.

Vodička prechádzala na aute značky Volkswagen po miestnej obecnej ceste v smere k ceste druhej triedy II/541. Tam mala z presne nezistených príčin pri prejazde križovatkou naraziť do autobusu, ktorý šoféroval 49-ročný vodič v smere od Turzovky (okres Čadca).

„Po dopravnej nehode sa vodička motorového vozidla Volkswagen podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,96 mg/l (2,00 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U vodiča autobusu  alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol,“ spresnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Pri dopravnej nehode našťastie nedošlo k zraneniu osôb. V súvislosti s udalosťou už žena z Bytče čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody vyšetruje polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu