Ako pilot lietadla zachraňuje životy najmenších. Žilinskej pediatrii sa poďakoval za starostlivosť o dcérku


Foto: Ako pilot lietadla zachraňuje životy najmenších. Žilinskej pediatrii sa poďakoval za starostlivosť o dcérku
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline mala v stredu 16. augusta nezvyčajnú návštevu. Na oddelenie pediatrie sa prišiel osobne poďakovať letecký kapitán, pán Tomáš Hruška, za starostlivosť o jeho dcérku Anetku. Nemocnici zároveň daroval 1500 eur a hračky pre deti.

Anetka bola v žilinskej nemocnici hospitalizovaná už trikrát a pravidelne navštevuje detskú pneumologickú ambulanciu doktora Klementa Matušku. Jej otec pracuje ako kapitán dopravného lietadla Boeing 737-800/Max.

Práve pri práci v zahraničí si viac uvedomil význam spoločenskej zodpovednosti a cítil potrebu vrátiť to, čo dostal on a jeho rodina ľuďom, ktorí to potrebujú. „A komu inému, ak nie tým najmenším, ktorí za svoje závažné diagnózy vôbec nemôžu,“ napísala nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.  


„Z celého srdca ďakujeme Anetke za jedinečný, ručne vyrobený šek a kapitánovi Tomášovi, ktorý vykonáva mimoriadne zodpovednú a náročnú prácu. Často totiž pilotuje lietadlo priamo pri prevozoch ďalších malých pacientov v kritickom stave a podieľa sa na záchrane ich krehkých životov,“ napísala nemocnica. 

FNSP zároveň poďakovala celému tímu oddelenia pediatrie pod vedením primárky Zuzany Cigánikovej za výnimočnú prácu a starostlivosť. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu