Detské ihrisko na Vlčincoch zarastá kríkmi, na lavičkách spávajú ľudia bez domova. Riešenie je v poradí


Foto: Detské ihrisko na Vlčincoch zarastá kríkmi, na lavičkách spávajú ľudia bez domova. Riešenie je v poradí
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Michaela Kupčáková

Obyvatelia žilinského sídliska Vlčince sú nespokojní. Uprostred jedného z vnútroblokov stojí detské ihrisko plné preliezok, ktoré však deti nemôžu naplno využívať. Dôvodom sú vysoké neostrihané kríky, ale aj občania bez domova, ktorí majú prespávať na lavičkách.

Zanedbané ihrisko sa nachádza medzi panelovými domami na uliciach Tulská a Pittsburská a približne pred rokom sa objavilo aj na stránke odkazprestarostu.sk. Jedna z miestnych obyvateliek minulý týždeň oslovila prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti príslušných poslancov, aby pomohli problémy s inak príjemným miestom vyriešiť.

„Je možné posunúť kompetentným, že vo vnútrobloku ulíc Tulská, Pittsburská sa nachádza ihrisko v katastrofálnom stave? Živý plot presahuje 2 metre, vchod na ihrisko je zarastený, šmykľavka v nevyhovujúcom stave a na lavičkách po večeroch prespávajú bezdomovci,“ napísala nespokojná žena.



Pod jej príspevkom sa rozprúdila živá debata, ku ktorej sa pridali ostatní občania. Ďalším problémom, na ktorý sa ľudia sťažovali, bola krami zarastená lavička pri zastávke mestskej hromadnej dopravy Poštová. Na obidva podnety zareagoval poslanec mestského zastupiteľstva Karol Haas, ktorý ich posunul Radoslavovi Vozárikovi, vedúcemu odboru správy verejného priestranstva a životného prostredia.

„Ďakujem za podnety. Obe činnosti (údržba kerovej vegetácie a údržba a opravy ihrísk a prvkov) vykonávajú Technické služby mesta Žilina. Práce zadáme do plánu Technických služieb mesta Žilina – úprava živého plota a oprava šmykľavky,“ odpovedal Radoslav Vozárik.

Problém s bezdomovcami treba podľa Haasa, ako aj podľa hovorkyne mesta riešiť kontaktovaním mestských policajtov. Ich právomoci sú však taktiež obmedzené. O podobnom prípade sme informovali v staršom článku.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu