Popíjali na detskom ihrisku, nechali po sebe rozbité fľaše pri preliezkach. Martinčania sú rozhnevaní


Foto: Popíjali na detskom ihrisku, nechali po sebe rozbité fľaše pri preliezkach. Martinčania sú rozhnevaní Foto: Facebook/Zoltán Varga

Martinčania pravidelne upozorňujú na problém, ktorý ohrozuje ich deti. Detské ihrisko v časti mesta Ľadoveň totiž opakovane navštevujú mladí vandali aj bezdomovci, ktorí tam po sebe nechávajú často nebezpečný neporiadok.

V utorok 8. augusta popoludní uverejnil rozhnevaný rodič príspevok vo facebookovej skupine združujúcej Martinčanov. Na detskom ihrisku na Gogoľovej ulici totiž jeho synček našiel veľké množstvo rozbitého skla. To pochádzalo predovšetkým z fliaš s alkoholickým nápojom Margarita.


„Takto to vypadá, keď sopliaci si dajú alkohol a nevedia sa zmestiť do kože. Okrem vandalizmu a ničenia preliezok na Gogoľovej ešte aj ohrozujú životy malých detí. Našťastie som bol blízko a malému sa nič nestalo. Zároveň ďakujem za pomoc mestským policajtom pri zbieraní skla,“ vyjadril sa Martinčan.


Podľa ďalších obyvateľov mesta sa po ihrisku pravidelne pohybujú opité osoby rôzneho veku vrátane ľudí bez domova. Okrem toho, že robia neporiadok, majú na deti často pokrikovať nadávky či neslušné návrhy. 

„Asi pred dvomi týždňami bežali dve plačúce dievčatá do nášho vchodu, a keď som sa ich opýtala, prečo plačú, tak mi povedali, že je tam opitý chlap a začal po nich vykrikovať vulgárne nadávky a naháňať ich. Smutné, že na tak peknom sídlisku sa nemôžu hrať deti v kľude a hlavne bezpečne,“ uviedla ďalšia miestna obyvateľka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu