Návštevníkov Jánošíkových dní víta pred Terchovou neoznačený retardér


Foto: Návštevníkov Jánošíkových dní víta pred Terchovou neoznačený retardér Foto: Facebook/Dávid Kubík

V obci Terchová včera začal populárny festival, na ktorý sa tešili všetci fanúšikovia folklóru. V poradí 61. ročník Jánošíkových dní do rodnej osady najslávnejšieho slovenského zbojníka prilákal stovky ľudí zblízka aj zďaleka. Festival trvá od stredy 2. do nedele 6. augusta.

Skupinky aj jednotlivci, ktorí do obce mieria na motorových či nemotorových vozidlách po frekventovanej komunikácii druhej triedy II/583, by však mali zvýšiť opatrnosť. Pred krátkym časom bol v tesnej blízkosti vjazdu do Terchovej nainštalovaný spomaľovací prah (retardér).

S jeho umiestnením je nespokojných množstvo obyvateľov aj návštevníkov obce. Spomaľovací prah totiž nie je vopred označený zvislým dopravným značením, ktoré by vodičov upozornilo na jeho prítomnosť. Podľa motoristov nemá ani reflexné prvky, takže je po zotmení ťažko viditeľný.

„Išiel som teraz v noci na moto tade, je to tam riadne nebezpečné. Oproti idúce autá svietia, moc toho nevidíš a aj keď pred vstupom do obce spomaľuješ, tak zrazu je pred tebou neosvetlený, neoznačený retardér bez reflexných prvkov. To nikoho nenapadlo tam dať aspoň trojuholník?“ napísal jeden z rozhorčených vodičov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu