Obľúbený Topfest sa bude v roku 2024 konať na novom mieste. Poteší najmä Žilinčanov


Foto: Obľúbený Topfest sa bude v roku 2024 konať na novom mieste. Poteší najmä Žilinčanov Foto: Žilinak.sk

Žilina zažije budúci rok najväčšiu rockovo-metalovo-punkovú žúrku v dejinách. Aspoň to tvrdia organizátori festivalu Topfest, ktorý by sa mal v roku 2024 konať na novom mieste. Obľúbené podujatie sa z letiska v obci Abrahám premiestni na žilinské letisko v Dolnom Hričove.

Známy je už aj termín festivalu, ktorý je určený na 27. až 29. jún 2024.

Ako ďalej informujú organizátori v príspevku na sociálnej sieti, v roku 2024 by mal festival dostať nový šat a úroveň podujatia európskeho štandardu. Potvrdili už aj prvých účinkujúcich, ktorými sú kapely Škwor a Panoptiko.

Priaznivcom festivalu určite neuniklo, že sa tento rok konali dve akcie na dvoch miestach, v dvoch rôznych termínoch a obe označené ako „Topfest“.


Pre presnosť preto uvádzame, že ide o ten, ktorý v aktuálnom ročníku hostil kapely Arch Enemy, Powerwolf, Three Days Grace a mnohé ďalšie. Organizátorom je spoločnosť TOPFEST MANAGEMENT s. r. o. 

Na žilinskom letisku by sa tak v roku 2024 mali konať dve veľké hudobné podujatia. Okrem spomínaného Topfestu by to mal byť aj Orion festival, ktorý bol tento rok zrušený, resp. presunutý. Nový termín jeho konania však ešte nebol oznámený.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu