FOTO: Hry a zábava pre všetkých bez rozdielu. Na Orave vybudovali pre hendikepované deti inkluzívne ihrisko


FOTO: Hry a zábava pre všetkých bez rozdielu. Na Orave vybudovali pre hendikepované deti inkluzívne ihrisko
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Mesto Dolný Kubín sa posunulo o krok vpred v začleňovaní hendikepovaných detí do spoločnosti. V priestoroch za Mestským kultúrnym strediskom v blízkosti Zimného štadióna totiž vyrástlo nové inkluzívne ihrisko.

Slávnostného otvorenia aj so symbolickým aktom strihania pásky sa vo štvrtok 20. júla 2023 zúčastnili úspešní hendikepovaní športovci. Medzi nimi aj historicky najúspešnejší slovenský letný paralympionik Ján Riapoš, ktorý prišiel projekt podporiť ako predseda Slovenského paralympijského výboru.

„Otvárania sa zúčastnil aj pán poslanec Milan Krajniak, ktorý ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny, prišiel s myšlienkou vzniku desiatok inkluzívnych ihrísk po celom Slovensku,“ uviedol v príspevku na sociálnej sieti primátor Dolného Kubína Ján Prílepok, ktorý spresnil, že tieto ihriská sa budujú s finančnou podporou ministerstva.


Deti so zdravotným znevýhodnením tak už teraz môžu využívať špeciálne hracie prvky spolu s ich rovesníkmi. V nových priestoroch na nich čaká pieskovisko, kolotoč či hojdačka, no ako doplnil primátor, zanedlho by mal v tieni pod stromami pribudnúť aj piknikový stôl s lavicami.

Zdá sa však, že Dolný Kubín v aktivitách pre osoby s hendikepom nekončí. „Zároveň sme diskutovali aj o spoločných krokoch smerujúcich k vytvoreniu Slovenského národného Paracentra so sídlom v meste Dolný Kubín,“ prezradil nateraz primátor mesta Ján Prílepok.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu