Mesto Žilina obdržalo ďalšiu faktúru za údržbu plôch zelene, spolu má zaplatiť už 307-tisíc eur


Foto: Mesto Žilina obdržalo ďalšiu faktúru za údržbu plôch zelene, spolu má zaplatiť už 307-tisíc eur

Zatiaľ čo Žilinčania aktívne upozorňujú na nedostatky pri výkone údržby plôch verejnej mestskej zelene a vyjadrujú svoju nespokojnosť, samospráva dostáva ďalšie faktúry na nemalé sumy. Najnovšie pribudla v elektronickej verejnej správe egov.zilina.sk tretia tohtoročná faktúra od spoločnosti A.I.I. Technické služby s. r. o. na sumu 131 729 eur.

Celkovo má žilinská samospráva od jari zaplatiť za udržiavanie svojich pozemkov 307 369 eur. Veľká časť trávnatých plôch je však naďalej prerastená vysokou trávou, čo znemožňuje pohyb osôb a teda bráni prechádzkam či prístupu detí na ihriská. S problémami stále bojujú obyvatelia sídlisk Vlčince, Solinky a Hájik a predovšetkým ľudia žijúci v mestských častiach.



Tráva je na niektorých miestach natoľko vysoká, že bráni výhľadu do križovatiek. Následkom zlých rozhľadových pomerov môže ľahko dôjsť k vážnej dopravnej nehode.

Žilinčania boli v minulosti zvyknutí na častejšie a precíznejšie kosenie. Dnes sú čoraz častejšie svedkami nedokončenej práce v podobe nepozbieranej trávy na chodníkoch i cestách, zničených kríkov a stromčekov či dokonca vynechaných úsekov. Mnohí obyvatelia preto dúfajú, že mesto za nekvalitne odvedenú prácu nezaplatí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu