Žilinská nemocnica zrekonštruovala oddelenie neurológie, to nájdete v pôvodných priestoroch


Foto: Žilinská nemocnica zrekonštruovala oddelenie neurológie, to nájdete v pôvodných priestoroch Foto: Ilustračné foto

Neurologické oddelenie žilinskej nemocnice nájdu pacienti opäť na pôvodnom mieste. Po rozsiahlej rekonštrukcii sa tento týždeň presťahoval stacionár aj lôžkové oddelenie naspäť do svojich priestorov. O pozitívne novinky sa s verejnosťou podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline.

Na neurológii boli v priebehu uplynulých týždňov vymenené podlahy o výmere viac než 500 metrov štvorcových, na izbách pribudlo nové osvetlenie a celé priestory boli vymaľované. Zatiaľ čo výmenu podláh realizovala externá firma, ostatné práce zabezpečili páni z oddelenia hospodárskych a stavebných činností nemocnice.

„Celý proces prebiehal v niekoľkých etapách, no snažili sme sa všetko naplánovať tak, aby rekonštrukcia a obmedzenia trvali čo najkratšie. Okrem výmeny podlahovej plochy sme nainštalovali 33 kusov nových svetiel k lôžkam pacientov, omaľovali všetky izby, vyšetrovňu, sociálne zariadenia, miestnosti pre personál, celú chodbu,“ priblížil vedúci oddelenia hospodárskych a stavebných činností Pavol Záň.

Stará krytina bude počas nasledujúceho víkendu odstránená aj z priestorov neurologickej príjmovej ambulancie a priľahlej čakárne. V nemocnici súčasne prebiehalo niekoľko rekonštrukcií, o ktorých sme informovali v starších článkoch.



„Som rád, že sa nám podarila ďalšia skvelá zmena. Napriek tomu, že finančne to nie je ideálne, neustále sa snažíme zlepšovať podmienky, stav našich oddelení. Celý proces bol náročný, preto ďakujem zamestnancom a pacientom oddelenia neurológie za trpezlivosť a spoluprácu počas rekonštrukcie, ktorá prebiehala za plnej prevádzky oddelenia, ambulancie, Jednotky intenzívnej starostlivosti i stacionára,“ uviedol riaditeľ nemocnice Eduard Dorčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu