Na žilinskom sídlisku Hliny nainštalovali tri nové kontajnerové stojiská za vyše 100-tisíc eur


Foto: Na žilinskom sídlisku Hliny nainštalovali tri nové kontajnerové stojiská za vyše 100-tisíc eur
Galéria: 3 fotky
Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina pokračuje v budovaní moderných polopodzemných kontajnerových stojísk. Najnovšie samospráva nainštalovala a sprevádzkovala stojiská na Hečkovej ulici na sídlisku Hliny V. Obsahujú nádoby na komunálny odpad, papier, plast, sklo, kov a nápojový kartón.

„Hlavnými benefitmi a dôvodmi, pre ktoré stojiská budujeme, sú šetrenie verejného priestranstva, keďže v meste stojiská na odpad zaberajú najmä spevnené plochy slúžiace pre parkovanie, ďalej je to optimalizácia nákladov spojených s vývozom menších smetných nádob a v neposlednom rade príjemný estetický vzhľad, ktoré nové stojiská majú,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne s tým, že ich funkcia sa osvedčila a tam, kde to bude možné, plánujú v rozširovaní pokračovať.

Do zabezpečenia a inštalácie troch stojísk na Hlinách žilinská radnica investovala spolu 102 616,81 eur.

Ďalšie polopodzemné kontajnery čoskoro pribudnú aj na sídlisku Hájik. Mesto sprevádzkuje tri nové stojiská na Kempelenovej a Jedlíkovej ulici a tiež na Slnečnom námestí. „Ich kolaudácia je naplánovaná na jún tohto roka,“ informuje hovorkyňa mesta Zuzana Holiečíková. 


Aktuálne už obyvateľom slúžia polopodzemné kontajnery na hraniciach Ulíc Matej Bela a Jedlíkova a Mateja Bela a Stodolova, do ktorých mesto investovalo spolu 242 555, 25 eur. Po rozšírení siete tak bude na Hájiku k dispozícii celkovo päť kontajnerových stojísk.  

V jednotlivých lokalitách budú pre obyvateľov k dispozícii nádoby na komunálny odpad, papier, plast, kov, sklo a viacvrstvové kombinované materiály. Samospráva vyváža polopodzemné kontajnery v konkrétne stanovených intervaloch. Pri plastoch, papieri a komunálnom odpade je to raz až dvakrát do týždňa, sklo a tetrapaky sa vyvážajú raz za štrnásť dní a kov raz za mesiac.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu