Žilinskí väzni strávili sviatočný deň na turistike, z vyhliadkovej veže Dubeň pozorovali panorámu mesta


Foto: Žilinskí väzni strávili sviatočný deň na turistike, z vyhliadkovej veže Dubeň pozorovali panorámu mesta
Galéria: 7 fotiek
Foto: www.zvjs.sk

Žilinskí väzni dostali počas prvomájového sviatku možnosť obdivovať krásy Žiliny a jej okolia na turistike. Osem odsúdených zo žilinského Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody dostalo od riaditeľky ústavu povolenie na opustenie ústavu za účelom vychádzky. Informuje o tom Zbor väzenskej a justičnej stráže na webovej stránke.

V sprievode pedagógov a koordinátora vzdelávania tak realizovali vychádzku na vyhliadkovú vežu Dubeň, ktorá vďaka celkovej výške 10 poschodí ponúka panoramatický výhľad na mesto Žilina. Odsúdení mali možnosť pozorovať pohorie Malá Fatra, časť Považia, Kysuckú kotlinu, Vodné dielo Žilina a Hričovskú priehradu.

Výstup na rozhľadňu uskutočnili po stredne náročnej turistickej trase s červeným značkovaním z Budatína. Z rozhľadne následne skupinka turistov pokračovala po červenom značkovaní smerom na obec Zástranie, kde približne po hodine pochodu odbočili na žltý turistický chodník do obce Teplička nad Váhom.

Ďalej pokračovali smerom k Vodnému dielu Žilina a cez sídlisko Vlčince sa vrátili späť do ústavu. V nohách tak mali za celý deň takmer 16 kilometrov. „Odsúdení boli napriek miernej únave a bolesti nôh nadšení z krásneho okolia Žiliny a pocitu, že mohli stráviť aspoň pár hodín mimo múrov väznice. Za spríjemnenie bežných dní vo väzení vyjadrili úprimné poďakovanie,“ dodáva ZVJS. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu