Rušňovodič nemohol zrazeniu ženy na Kysuciach zabrániť. Spozoroval ju vo vzdialenosti asi 30 metrov


Foto: Rušňovodič nemohol zrazeniu ženy na Kysuciach zabrániť. Spozoroval ju vo vzdialenosti asi 30 metrov Foto: Ilustračné/pixabay.com

Len pár dní po zrážke pešej osoby vlakom vo Vrútkach došlo k ďalšej nehode na železniciach v Žilinskom kraji na trati medzi železničnou stanicou Žilina a železničnou stanicou Kysucké Nové Mesto. Pri náraze v stredu 26. apríla 2023 prišla o život 26-ročná žena.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Gabriely Kremeňovej rušňovodič osobného vlaku spozoroval ženu vo vzdialenosti asi 30 metrov v smere jazdy. Tá krátko po 10:30 hod. neoprávnene vošla do prechodového prierezu I. traťovej koľaje.

Následne rušňovodič vlaku použil zvukovo výstražné znamenie a rýchlo činné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke vlaku s osobou zabrániť,“ spresnila udalosť Kremeňová.

Na miesto bol po nehode privolaný aj obhliadajúci lekár, ktorý konštatoval, že zranenia mladej ženy sú nezlučiteľné so životom. Rušňovodič bol políciou zároveň podrobený dychovej skúške, tá mala negatívny výsledok. 

V predmetnej veci bolo Oddelením železničnej polície PZ Žilina začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ uzavrela vyjadrenie Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu