Cesta pod Strečnom má nové vodorovné značenie, z troch pruhov vznikli dva a obmedzená je aj rýchlosť


Foto: Cesta pod Strečnom má nové vodorovné značenie, z troch pruhov vznikli dva a obmedzená je aj rýchlosť Foto: Facebook/Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis.

Na ceste I/18 pod Strečnom v týchto dňoch prebiehajú práce súvisiace s odstránením existujúceho dopravného vodorovného značenia. Cestári momentálne brúsia vodorovné pozdĺžne stredové a vodiace čiary, ktoré doteraz vymedzovali premávku v trojpruhovom usporiadaní. 

„Po odstránení značenia súvisiaceho s trojpruhom bude dočasne vyznačená stredová dvojitá plná čiara s usmernením premávky do dvoch samostatných jazdných pruhov,“ spresňuje Zuzana Polkorábová z Okresného úradu Žilina. Tie už sú v týchto dňoch na niektorých úsekoch aj vyznačené. 

Na mieste tiež platí znížená rýchlosť. Z pôvodných 90 km/h môžu motoristi po novom jazdiť už len v najvyššej rýchlosti 80/h, navyše bez možnosti predchádzať. 

Po ukončení prác na novom značení bude takmer v celom úseku odfrézovaná obrusná vrstva vozovky s cieľom odstránenia vyjazdených koľají a zrealizované trvalé dopravné značenie vyznačujúce dvojpruhové usporiadanie cesty. „Zároveň je potrebné sanovať stávajúci odtrh krajnice oporného múru,“ spresňuje Polkorábová. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu