V horiacom dome, kde zomrel 64-ročný muž, sa mala nachádzať aj tretia osoba. Hasiči ju však nenašli


Foto: V horiacom dome, kde zomrel 64-ročný muž, sa mala nachádzať aj tretia osoba. Hasiči ju však nenašli Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia dnes ráno informovala o nočnom požiari v obci Štiavnik, ktorá leží v Bytčianskom okrese. Vo štvrtok 2. marca krátko pred 23:30 hod. začal horieť starší rodinný dom, v ktorom sa nachádzali ľudia. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Michal Kypus následne priniesol bližšie informácie o zásahu hasičov.


K horiacemu domu okamžite po ohlásení požiaru vyrazilo 11 profesionálnych hasičov zo staníc v Bytči a Žiline, ako aj štyria príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru obce Štiavnik. Po príjazde na miesto zistili, že budova je v rozvinutej fáze horenia. Plamene začali preto hasiť najskôr z exteriéru pomocou piatich vodných prúdov z automobilových cisternových striekačiek.

„Pri prieskume hasiči našli v suteréne dve osoby, z toho jednu bez známok života. Po neúspešnom oživovaní bol vyrozumený ohliadajúci lekár. Druhá osoba bola nadýchaná splodinami horenia, ktorej bola poskytnutá prvá pomoc a bola odvezená vozidlom Rýchlej záchrannej pomoci na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ uviedol Michal Kypus.


Požiar neprežil muž vo veku 64 rokov a do nemocnice bola transportovaná 84-ročná žena. Hasiči dostali informáciu aj o tretej osobe, ktorá by sa v horiacom dome mala nachádzať, v objekte sa ju však nepodarilo nájsť. Ohnisko požiaru bolo lokalizované v piatok 3. marca krátko pred 1:30 hod. ráno.

„Postupným vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru pomocou termokamery s ich následným hasením bol požiar krátko pred 02:30 hod. zlikvidovaný. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Priestory boli odvetrané dvomi pretlakovými ventilátormi,“ doplnil Michal Kypus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu