Požiar auta na Lichardovej ulici v Žiline: Neznámy páchateľ ho polial horľavinou a úmyselne podpálil


Foto: Požiar auta na Lichardovej ulici v Žiline: Neznámy páchateľ ho polial horľavinou a úmyselne podpálil

Vo štvrtok 9. februára 2023, v čase približne o 23:00 došlo na žilinskom sídlisku Hliny k požiaru osobného motorového vozidla značky Volkswagen. Auto bolo zaparkované v blízkosti bytového domu a podľa majiteľov ho niekto podpálil úmyselne.

„Neznámy páchateľ’ rozbil čelné sklo a vylial do vozidla horľavú látku. Následne bolo vozidlo podpálené,“ píše ich rodinná príbuzná v príspevku na sociálnej sieti. Auto po krátkej dobe skončilo v plameňoch a museli ho prísť uhasiť hasiči za pomoci dvoch kusov techniky. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 11 500 eur.

Prípad momentálne prešetruje polícia. „V nočných hodinách došlo na Lichardovej ulici v Žiline, z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru zaparkovaného motorového vozidla. V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Majiteľom vozidla však na usvedčenie páchateľa chýbajú dôkazy, preto hľadajú svedkov tohto činu. Verejnosť tak môže akékoľvek informácie k incidentu poskytnúť poškodenému na čísle 0948 444 080, prípadne polícii na linke 158. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu