Žilinská nemocnica má novú posilu. Oddelenie otorinolaryngológie povedie skúsená lekárka MUDr. Bugová


Foto: Žilinská nemocnica má novú posilu. Oddelenie otorinolaryngológie povedie skúsená lekárka MUDr. Bugová Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s polilinikou Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinou v Žiline zaradila do svojich radov po úspešnom absolvovaní výberového konania skúsenú lekárku MUDr. Gabrielu Bugovú, PhD., ktorá od 1. januára 2023 nastúpila do funkcie primárky oddelenia otorinolaryngológie (krčno-nosovo-ušné).

Nová pani primárka je skúsená lekárka s 22-ročnou praxou v odbore otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku. Atestáciu z odboru ORL (2006) doplnila doktorandským štúdiom (2016) a zároveň početnými odbornými kurzami. Pani primárka je vynikajúcou lekárkou nielen profesionálne, ale tiež ľudsky. Jednou z jej liečebných metód je aj jej srdečný úsmev,“ predstavila novú posilu FNsP v Žiline.

MUDr. Bugová smeruje do Žiliny z martinskej kliniky, kde taktiež pôsobila na spomínanom oddelení. Vedenie žilinskej nemocnice však nezabudlo ani na vyjadrenie úprimnej vďaky predchádzajúcemu pánovi primárovi MUDr. Pavlovi Lukášekovi, PhD., ktorý viedol oddelenie v rokoch 2002 – 2006 a 2012 – 2020. V období pandémie ho až do 31. decembra 2022 nahradil MUDr. Patrik Žabka.

Veľmi sa tešíme, že žilinská nemocnica získala tak kvalitnú posilu a súčasťou nášho tímu sa stala ďalšia skvelá lekárka. Novej pani primárke držíme palce, prajeme mnoho úspechov, elánu do zmien, rozvoja celého oddelenia, a tým aj celej našej nemocnice,“ uzavrela žilinská nemocnica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu